Geen producten (0)

Hoe werkt een powerbank?

Hoe werkt een powerbank?

Hoelang duurt het om een powerbank op te laden?

Dit hangt af van de power bank die u gekocht heeft. Hoe groter de capaciteit van de batterij, hoe langer het duurt voordat deze volledig is opgeladen. U kunt dit eenvoudig uitrekenen door de capaciteit te delen door het aantal ampères. Is de capaciteit 20 ampères en de stroomsterkte 2 ampères, dan duurt het over het algemeen 10 uur voordat de powerbank volledig is geladen.

Hoelang duurt het opladen van een Smartphone of tablet?
Ook dit is afhankelijk van de capaciteit van de power bank en de stroomsterkte in ampères. Indiende de accu 10A is en de stroomsterkte 2A, dan duurt het ongeveer 5 uren om de telefoon op te laden. Houd hier ook rekening met een energie verlies van 20% gedurende de oplaadcyclus.

Welke power bank heb ik nodig?
Het is van belang om de specificaties van uw apparaat te weten en tevens welk merk powerbank je wilt hebben. Deze kunt u terugvinden in de gebruikshandleiding van het product. Vooral het voltage, ampères en mAh is van belang. De voltage moet van de powerbank moet gelijk zijn aan het op te laden apparaat, om te voorkomen dat deze over hit raakt of zelfs ontploft. Het aantal ampères geeft aan wat de stroomsterkte is en daarmee hoe snel de accu kan worden opgeladen. Het aantal mAh geeft de capaciteit van de batterij aan, vanzelfsprekend moet de powerbank over een hogere mAh beschikken dan de accu van het op te laden product. Anders kan de power bank geen lege accu volledig volladen. Powerbanks voor de tablet worden aangeraden om minimaal 2A te hebben.

Hopelijk heeft u iets aan dit artikel als u meer informatie zocht of een powerbank wilt aanschaffen. Zoals u heeft kunnen lezen zal een power bank ervoor zorgen dat de accu van uw apparaat nooit meer leeg is als een stopcontact buiten bereik is. Dit kan veel vervelende situatie voorkomen!

Facebook Twitter