Geen producten (0)

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen.


1. Wat is een powerbank?
2. Hoe werkt een powerbank oplader?
3. Waar vind ik de gewenste usb kabel?
4. Waarom een mobiele oplader kopen?
5. Welke powerbank is geschikt voor mij?
6. Wat betekenen de led lampjes?
7. De batterij van een powerbank.
8. Hoe kan ik de levensduur maximaliseren?
9. Hoe laad ik de powerbank op?
10. Hoelang duurt het opladen van mijn powerbank?
11. Hoe vaak kan de powerbank mijn apparaat opladen?
12. Overige korte vragen/opmerkingen
13. Waarschuwingen

 


1. Wat is een powerbank?
De power bank is een externe batterij die de accu van uw telefoon, tablet of digitale camera oplaad zonder een stekker in het stopcontact te steken. Deze oplader is ontworpen om mee te nemen op zakenreizen, vergaderingen, vakantiereizen of feestdagen. De mobiele oplader zal u goed van dienst zijn, vooral als u uw digitale apparaten de hele tijd nodig heeft en de accu te weinig capaciteit heeft om deze tijdspanne te overbruggen. Met deze externe batterij kunt u de accu van uw elektronische apparaten opladen als er geen toegang is tot het lichtnet. Een lege accu is eenvoudig te voorkomen en hopelijk verleden tijd!

 


2. Hoe werkt een powerbank oplader?
Laad de powerbank volledig op voor gebruik. Wij raden aan om de mobiele oplader altijd volledig te op- en ontladen om de levensduur van de batterij te maximaliseren. Dit kunt u doen door de USB-aansluiting van de kabel in een stekker en stopcontact of direct in een USB-poort te plaatsen. De meeste powerbanks hebben een led lampje dat aangeeft wanneer de mobiele oplader volledig is opgeladen. De meeste power banks hebben tevens een automatische uitschakelfunctie, waardoor het overladen van de mobiele oplader word voorkomen. Het opladen van een gemiddelde powerbank duurt ongeveer 3-5 uur, logischerwijs zal een mobiele lader met een grotere capaciteit langer nodig hebben. Ook zal het opladen via een usb poort langer duren dan een adapter op het lichtnet.

Als de batterij van de mobiele oplader volledig geladen is, kunt u de accu van uw Smartphone, tablet, digitale camera of andere elektronische apparaten opladen. Dit doet u door de power bank aan te sluiten op het apparaat. Alle power banks hebben een ingang voor een usb-kabel waarmee het gewenste apparaat kan worden aangesloten. De accu van het apparaat wordt nu opgeladen, zodat u het specifieke apparaat kunt gebruiken met een volgeladen batterij.

 3. Waar vind ik de gewenste usb kabel?
Kijk eens bij de categorie accessoires. Wij verkopen hier kabels voor meer dan 95% van de Smartphones en tablets die verkocht worden.
4. Waarom een mobiele oplader kopen?
De aanschaf van een power bank lader is een noodzaak als u altijd een volle accu wilt hebben, vooral als u een druk type bent en de Smartphone of andere digitale apparaten onder alle omstandigheden moeten werken. Een externe oplader zal de accu van uw apparaten eenvoudig opladen en voorkomen dat deze niet bruikbaar zijn door een lege accu. Daarmee geeft de power bank een waardevolle bijdrage aan zowel zakelijke als recreatieve gebruikers. De powerbank zal bijvoorbeeld voorkomen dat u een afspraak niet tijdig kunt bellen of een uniek fotomoment mist, omdat de batterij van uw Smartphone leeg is.
5. Welke powerbank is geschikt voor mij?
Naast het design van de powerbank en de verschillende merken als een Xtorm, Muvit of Puro powerbank is het belangrijk om te kijken naar de technische gegevens van het op te laden apparaat. Om deze vraag te kunnen beantwoorden heeft u de capaciteit van de batterij van het op te laden apparaat nodig. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in het aantal milliampères/uur (mAh) en kunt u terugvinden in de gebruikershandleiding, op de accu zelf of op het internet. De powerbank die u wilt kopen moet minimaal over hetzelfde aantal (mAh) beschikken om het gewenste apparaat één keer op te laden.

Hieronder staat een indicatie over het laadvermogen bij een x aantal mAh.
• 2600mAh:
deze capaciteit is voldoende om Smartphones, mp4-spelers e.d. 1-2x op te laden.
• 5600mAh: deze capaciteit is voldoende om 2-3 keer uw Smartphone of mp3-speler e.d. op te laden of tablet te voorzien van een forse powerboost.
•10400mAh: deze capaciteit is ruim voldoende om uw Smartphone, mp3-speler e.d. meerdere keren op te laden. Ook zijn deze powerbanks geschikt voor het opladen van uw tablet of iPad.

Naast de capaciteit van de power bank is het amperage van belang. Het amperage geeft aan hoe snel de accu is bij te laden. Bij telefoons is dit doorgaans 1 ampere, bij tablets raden we een ameprage van 2 of hoger aan.

 


6. Wat betekenen de led lampjes?
Mobiele opladers die zijn voorzien van een led indicatie lampje geven aan wat de beschikbare capaciteit van de powerbank is.
7. De batterij van een powerbank
De batterijen van een power bank zijn meestal Lithium-ion-polymeerbatterijen (LiPo). Ze staan bekend om hun grote vermogen per gewicht en lange gebruiksduur. Je kunt deze LiPo-batterijen op- en ontladen wanneer u dat wilt, er is geen volledige laad- of ontlaadcyclus nodig (wel is dit aan te raden). Via een razendsnel laadproces laden de meeste lithium-ion-polymeerbatterijen op tot 80% van hun totale capaciteit, waarna ze overschakelen op druppellading. Het kost bijvoorbeeld twee uur om een product op te laden tot 80% en vervolgens nog twee uur voordat de batterij 100% opgeladen is. Deze batterijen zijn een groot aantal keren op te laden.Het gebruiken en opnieuw laden van een batterij heet een laadcyclus. Bij een laadcyclus wordt de lading van de batterij volledig opgebruikt, maar dat betekend niet per se dat je de batterij ook in één keer helemaal oplaadt. U kunt bijvoorbeeld een paar uur naar je iPod luisteren, waarbij de batterij half leeg raakt en de batterij daarna volledig oplaad. Als u de dag erna hetzelfde doet, telt dat als één laadcyclus (geen twee). Een laadcyclus kan dus enkele dagen in beslag nemen. Met elke volledige laadcyclus vermindert de capaciteit van de batterij een beetje. Maar het aantal cycli dat de batterij doorloopt voordat de capaciteit is gedaald tot 80% van de oorspronkelijke waarde is groot.
8. Hoe kan ik de levensduur maximaliseren?
Om de levensduur van uw powerbank te maximaliseren is het van belang deze volledig te op- en ontladen. De batterij van de mobiele oplader gaat dan het langst mee. Verzorg het apparaat goed, maak deze geregeld schoon en zorg dat er geen as, stof of ander vuil in de usb poort of knoppen terecht komt. Houd de powerbank uit de buurt van water of vuur en gebruik dit apparaat alleen onder de juiste omstandigheden volgens de voorschriften en informatie die wordt vermeld. Probeer val- en stootschade te voorkomen.
9. Hoe laad ik de powerbank op?
Laad de power bank de eerste drie keer volledig op. Powerbanks werken namelijk het beste als de batterijen de eerste drie keer volledig worden op- en ontladen. Ook hierna is dit te prefereren voor een optimale levensduur, maar dit is minder belangrijk als bij de eerste laadcycli.
10. Hoelang duurt het opladen van mijn powerbank?
De oplaadtijd is afhankelijk van de capaciteit van de powerbank, voeding/input, en het resterende vermogen van de powerbank en op te laden accu. Hoelang het opladen duurt, is op de volgende manier grofweg te berekenen.

 Voorbeeld:
- Capaciteit powerbank: 13000mAh (0% resterend)
- Voeding/Input: 1000mA
- Calculatie: 13000mAh / 800mA* = minimaal 16.25 uur
*Grofweg 20% (verschilt per powerbank) van de energie gaat verloren tijdens het opladen. De voeding was 1000mA.

 


11. Hoe vaak kan de powerbank mijn apparaat opladen?
Hoe vaak een powerbank uw apparaten kan opladen is afhankelijk van de capaciteit van de powerbank, het resterende vermogen hiervan, de capaciteit en het resterende vermogen van de op te laden batterij. In het onderstaande voorbeeld wordt aangegeven hoe u dit kunt berekenen.

Voorbeeld: 

- Capaciteit powerbank: 10000mAh (de accu is 90% vol)
- Capaciteit batterij: 1500mAh(0% vol)
- Calculatie: (10000mAh x 90%* x 80**%) / 1500mAh = tot 5 keer
* De batterij van de powerbank is 90% vol.
** 20% (verschilt per powerbank) van de energie gaat verloren tijdens het opladen.

 


12. Overige korte vragen/opmerkingen

Hoe laad ik mijn powerbank op?
U kunt uw power bank via de USB poort van uw computer, het stopcontact of in de auto opladen. Plaats de micro USB aansluiting van de oplaadkabel in de powerbank en de USB-aansluiting in de USB-poort van de stekker, auto aansteker plug of de USB-poort van uw computer of laptop.

Mijn powerbank wordt warm tijdens het op- en ontladen, is dat normaal?
Ja, dit is normaal. Wel raden we voor de zekerheid aan om uw power bank niet te ont- of opladen bij extreme temperaturen. Gebruik dit apparaat alleen in een goed geventileerde ruimte tijdens het op- en ontladen.

Waarom heeft een power bank een ‚Äč‚Äčlangere periode nodig om op te laden via een computer USB-poort in vergelijking met een USB-lader adapter, terwijl beide 5V zijn?
De USB-poort in een computer of laptop levert doorgaans 0.5Amp en een adapter in het stopcontact levert 1Amp. Een power bank zal over het algemeen 5V/1A vereisen om optimaal op te laden. Dit wil echter niet zeggen dat opladen via een usb poort niet mogelijk is, het duurt alleen langer!

Kan ik mijn elektronisch apparaat gebruiken terwijl het wordt opgeladen?
Dat is mogelijk, maar onze voorkeur gaat uit naar het volledig op- en ontladen voor een optimale levensduur van beide batterijen.

Wat betekent mAh?
mAh staat voor milliampère/uur. Het is een meting van de hoeveelheid energie die de accu kan opslaan. Een powerbank met 10.000mAh kan twee keer zoveel energie opslaan als een 5.000mAh power bank.

Wat is de output van een computer USB poort?
De output van een computer USB poort is ongeveer 500mA.

Wat betekent voltage en amperage?
Het voltage geeft de spanning aan dat op een apparaat staat, terwijl amperage de stroomsterkte is. De output voltage van een powerbank moet altijd overeenkomen met de op te laden apparaten, vanwege de universele normen van USB aansluitingen is dit vaak geen probleem. De output amperage moet altijd gelijk of hoger zijn dan de originele adapter. Een hoger amperage is geen probleem en raden wij zelfs aan, omdat deze powerbanks in staat zijn meer vermogen te leveren op hetzelfde voltage en de accu dus sneller volladen.

Als de accu van een Smartphone 1000mAh is, betekent dit dat een 3000mAh powerbank deze telefoon 3 keer volledig kan opladen?
Ja en nee. Het is een grove indicatie, maar het is niet direct te vertalen naar een verhouding van 1: 3. Het aantal mAh is slechts een indicatie van hoe lang het apparaat zelf beschikt over een volle accu. Er is per product een ingewikkelde berekeningsformule om dit exact uit te rekenen voor zowel de verschillende powerbanks als op te laden apparaten. Voor het gemak kunt u wel zo redeneren, aangezien het in de praktijk min of meer overeenkomt. Houd daarbij wel rekening met een energie verlies van ongeveer 20% bij het overzetten van de energie van de powerbank naar uw apparaat. 

 13. Waarschuwingen

  • De powerbank zal warmte genereren tijdens het opladen. Gebruik dit apparaat alleen in een goed geventileerde ruimte tijdens het op- en ontladen.
  • Houd de power bank uit de buurt van warmtebronnen, direct zonlicht, vocht, water of andere vloeistoffen.
  • Gebruik de power bank niet als deze nat of beschadigd is om elektrische schokken, explosie of letsel te voorkomen.
  • Repareer een power bank nooit zelf als het apparaat niet functioneert of kapot is. Ondeskundige reparaties van dit apparaat zijn op risico van de gebruiker.
  • Gebruik de powerbank niet met natte handen.
  • Gebruik niet teveel kracht bij het aansluiten van de kabel van het specifieke apparaat.
  • Houd de powerbank en vooral de knoppen en usb poort vrij van stof, as, pluisjes etc. om de juiste aansluitingen en maximale levensduur te garanderen. Maak de mobiele oplader geregeld schoon.
  • Gebruik dit apparaat niet voor iets anders dan het beoogde gebruik. Controleer altijd of de specificaties van de powerbank aansluiten bij het op te laden apparaat.
  • De Power Bank is geen speelgoed. Houd deze buiten het bereik van kinderen.
  • Lithium-ion-accu's kunnen scheuren, ontbranden of ontploffen wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen of direct zonlicht. Voorkom bijvoorbeeld dat een powerbank op een warme zomerdag wordt bewaard in de auto.
Facebook Twitter